coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Coach

 

Mijn naam is Henriëtte Koks en ik ben de drijvende kracht achter De Levensbron.

Auteur en spreker van het leefboek:" V.E.R.D.E.R. na zelfdoding in je gezin"

 

Mijn visie is: Persoonlijke problemen kunnen opgelost worden door de wijsheid die ieder mens uit zijn levensbron kan putten.

Mijn missie is: Het vanuit mijn hart begeleiden en stimuleren van persoonlijke levensprocessen zodat zij hun levenszin en vitaliteit (weer) kunnen ontdekken.  

 

Mijn motto: De mens staat bij mij centraal. 

 

Het leven zelf is mijn grootste leerschool geweest.

 

Mijn leven bood kansen én fikse tegenslagen. De kansen heb ik kunnen benutten en de tegenslagen leerde ik accepteren. Die tegenslagen waren (achteraf gezien) juist dé opening voor mij om nieuwe wegen in te slaan. Ik moest in 1994 keuzes maken! Mijn leven kon niet meer "gewoon" verder als voorheen. 

 

"Iedereen heeft een levensles en levensdoel" zei mijn zoon Juriën al vanaf zijn 4e jaar! Zo wijs en zo wáár, daar kwam ik achter! In de zomer van 1994 eindigde zijn jonge leven (15) door zelfdoding. Hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid waren twee woorden die we niet kenden ....... toen!

Na zijn overlijden stortte mijn wereld totaal in, nergens houvast en alles leek drijfzand! Ik ging maar door en door om vooral de pijn over zijn dood niet te voelen. Een fikse burn-out volgde. Nu was de keuze aan mij: wilde ik slachtoffer worden van ál wat er in mijn leven was gebeurd óf wilde ik zelf achter het stuur van mijn leven gaan zitten? Ik besloot tot het laatste. 

 

Een intense zoektocht naar mezelf én het leven begon. Vanuit die keuze heb ik door opleidingen, bewustwording, intuïtie en mijn spirituele kant het leven weer kunnen opbouwen. Ik ben er beter uitgekomen!
Mijn levensdoel heb ik door zijn dood gevonden: ik besloot er mijn beroep van te maken. Ik diende mijn ontslag in bij het UWV en ik ben mijn hart gaan volgen. Het ergste wat me ooit kon overkomen, was me overkomen, dus de keuze was makkelijk gemaakt.

Ik moest weer leren vertrouwen in en op het leven. Na een tijd ontstond er weer levenskracht, rust, ruimte en geluk in mijn leven. Hier ben ik elke dag dankbaar voor. 

 

Alles wat ik doorleefd, ervaren én geleerd heb, komt samen in mijn werk. Bewust omgaan met alles wat er is in mijn leven, is mijn drijfveer geworden. In de loop der jaren heb ik ervaren, dat ik juist door die meest verdrietige gebeurtenissen in mijn leven sterker ben geworden. Dit gun ik iedereen. 

 

Wat mij raakt in mijn werk is de veerkracht van mensen.
Dat ik aanwezig mag zijn bij hun persoonlijke groei/ontwikkeling.
Dit is een voorrecht en daar ben ik oprecht dankbaar voor. 

 

 

 

 

 Henriëtte is een geweldig mooi mens.

Met gevoel voor humor en een enorme dosis liefde oefent zij haar vak uit. Ze vertelt de waarheid zonder te kwetsen, ze is spiritueel met 2 benen stevig op de grond, ze is vol aandacht voor je. Ze durft kritisch te zijn zonder een oordeel te hebben en vooral laat ze zien, dat mensen tot bijzondere dingen in staat zijn. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach, als hooggevoelig persoon en vooral als nuchtere "doener". 

Berna Sillessen, directeur b-8 

 

 
   

  

   jet bij Carin met boek overdracht

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

Willem
Hallo Henriette, Wat ik geleerd heb van de Helende reis is, dat ik durf los te laten en dat het dan goed komt. Ik heb nog een lange weg te gaan....
zondag 14 december 2014