Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Waar haal je de kracht vandaan als het leven je zo diep raakt

door een zelfdoding in je gezin? 

 

Het is een trauma om met zelfdoding geconfronteerd te worden. Wie ben je nog als moeder of als partner? Word je wel gezien als partner? Er zijn zoveel vragen: vragen die je niet loslaten. Vragen die gaan over schuldgevoel, over onmacht, angsten, boosheid en noem maar op. 

"Hoe moet ik verder"? is vaak de vraag in mijn praktijk! 

 

Eind januari start Praktijk De Levensbron wederom met een groep voor nabestaanden na zelfdoding.

 

Bijeenkomsten met als doel om de kracht te hervinden om het leven weer aan te gaan. Het meest ingrijpende verlies van je leven is het overlijden van je dierbare door suïcide. Dit verlies heeft een groot alles omvattende impact op je leven.

Er komen bij het rouwen heftige gevoelens boven waarvan je het bestaan van tevoren wellicht niet had bedacht. 

Het brengt machteloosheid, onmacht schuld, schaamte, angst, boosheid en vooral veel verdriet in je leven. Het is voor veel nabestaanden een  aan gevoelens. 

 

Mensen in de omgeving zijn na een paar weken (tot maanden) vaak met je uitgepraat. Ze hebben je verhaal al een paar keer gehoord. Ze weten het nu wel: je kan nu toch ondertussen wel verder? Ben je er nu nog niet overheen?  

Of je wilt hen niet tot last zijn, dat kan ook. Mensen vinden het ook erg moeilijk om te reageren op je verhaal en op je verdriet. Het gevolg hiervan is, dat jij je erg eenzaam kunt voelen. Dat is iets wat in mijn ogen niet mag gebeuren. Je hebt al genoeg te verduren. 

 

Praten met lotgenoten helpt. Een ding is zeker: je staat hierin niet alleen. Om aan deze behoefte tegemoet te komen, verzorg ik twee keer per jaar als levenscoach een gespreksgroep voor nabestaanden. Herkenning, erkenning en steun vinden in een kleine groep van lotgenoten biedt steun.

Vertellen en luisteren zonder oordeel, dat is wat nabestaanden elkaar bieden.

Praten over je verlies, leren van elkaar en elkaar steunen in alle veiligheid daar is ruimte voor en dat onder begeleiding van mij als lifecoach en als nabestaande. Ik weet uit ervaring waarover jullie praten.   

 

28 januari 2018    Het accepteren van de dood .... hoe moet dat? 
25 februari           Emoties hoe ga je daar mee om?
24 maart              Waar haal je de kracht en energie vandaan om door te gaan? 

 

Tijd                      14.00 tot 16.00 uur
Plaats                   Apeldoorn
Bijeenkomsten      Drie keer; eens per maand 


Prijs 175,00 per persoon/295,00 twee gezinsleden.


Begeleiding door mij als lifecoach en ervaringsdeskundige.

Auteur van V.E.R.D.E.R. na zelfdoding in je gezin.

 

 

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Je kunt ook individuele sessies met me afspreken als je dat fijner vindt.   

 

 

  

   jet bij Carin met boek overdracht

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

K
Hij wil wel elke dag naar je toe. Het is zo fijn dat hij bij jou komt en zo opknapt Henriette ik dank je daarvoor. Ik dank je voor het feit dat je b...
zaterdag 24 december 2016