Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Emoties opkroppen en wegdrukken

Emoties opkroppen en wegdrukken …. Wat is daar een gevolg van?


Wat is nu een emotie?

Een emotie is een lichamelijke reactie op een gedachte.

Als je een blije gedachte hebt, reageert je lichaam door dopamine vrij te maken, je spieren te ontspannen en de bloedtoevoer naar je hart en spijsvertering te verbeteren.

 

Als je angst hebt, maakt je lichaam cortisol vrij en stroomt er meer bloed naar je benen en armen: de zogenaamde ‘fight or flight’ respons EN die verschillende reacties in je lichaam interpreteer je als ‘n gevoel of emotie ... Dus ‘n emotie is per definitie iets lichamelijks. 

 

Als we onze emoties niet volledig doorvoelen (verwerken), blijven ze hangen. Wij mensen zijn geneigd negatieve emoties niet te willen ervaren en zekere niet te willen voelen. Wij onderdrukken ze liever voordat ze helemaal door ons lichaam gestroomd zijn.

Dieren doen dat beter. Bijvoorbeeld: twee vechtende honden schudden na het gevecht alles letterlijk van zich af en zijn het dan kwijt. Wij mensen?

 

Deze onverwerkte negatieve emoties (met bijbehorende stress) blijven niet alleen in je spieren hangen, maar  vooral in je belangrijkste organen. Wanneer je die bepaalde emoties en gedachten vaker hebt, kunnen deze gaan ‘stapelen’ in de cellen van je organen. Het gevolg kan zijn dat er emotionele patronen ontstaan en zelfs ook ziektes en medische kwalen. 

 

Het mooie is, dat je jezelf van deze blokkades kunt bevrijden …. door het ondergaan van Helende Reis sessies, Journey-sessies van Brandon Bays.

Zodat je weer compassie en liefde kunt voelen. Het bevrijdt je van emotionele patronen en hierdoor kom je weer bij jezelf terug, bij jouw kern wie jij in oorsprong bent! Zo is Leven bedoeld. 

 

Hoe mooi is dat? 

 

 

 

 

 

 

  

   jet bij Carin met boek overdracht

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

Maartje
De eerste helende reis heeft veel indruk op me gemaakt. Ik kan heel sterk voelen dat ik een aantal zaken afgesloten heb, vooral naar mijn ouders toe. ...
zondag 14 december 2014