Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Wie ben ik?

jet bij Carin met boek overdracht

 

Mijn naam is Henriëtte Koks en ik ben de drijvende kracht achter Coaching Praktijk De Levensbron

 

Auteur en spreker van het leefboek:" V.E.R.D.E.R. na zelfdoding in je gezin". 

 

 

Mijn visie is   : Persoonlijke problemen kunnen opgelost worden door de wijsheid die ieder mens uit                             zijn of haar levensbron kan putten.  

Mijn missie is : Het vanuit mijn hart begeleiden en stimuleren van persoonlijke levensprocessen, zodat

                       zij hun levenszin en vitaliteit (weer) kunnen ontdekken.  

Mijn motto     : De mens staat centraal, niet het gedrag. "Wie ben jij echt"? 

 

Het leven zelf is mijn grootste leerschool geweest.

Mijn leven bood kansen én fikse tegenslagen. De kansen heb ik kunnen benutten en de tegenslagen leerde ik accepteren. Die tegenslagen waren (achteraf gezien) juist dé opening voor mij om nieuwe wegen in te slaan. Ik moest in 1994 keuzes maken! Mijn leven kon niet meer "gewoon" verder als voorheen.

 

"Iedereen heeft een levensles en levensdoel", zei mijn zoon Juriën al vanaf zijn 4e jaar! Zo wijs en zo wáár! Daar kwam ik in de zomer van 1994 achter, toen eindigde zijn jonge leven (15) door zelfdoding. Hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid waren twee woorden die we niet kenden ....... toen! NU weet ik beter!  

 

Na zijn overlijden stortte mijn wereld totaal in, nergens houvast en alles leek drijfzand! Ik ging maar door en door om vooral de pijn over zijn dood niet te voelen. Een fikse burn-out volgde. Nu was de keuze aan mij: wilde ik slachtoffer worden van ál wat er in mijn leven was gebeurd óf wilde ik zelf achter het stuur van mijn leven gaan zitten? Ik besloot tot het laat! ste. Een intense zoektocht naar  "Wie ben ik nu nog?" én het leven begon. Door het áán te kijken en te gaan heb ik het leven weer kunnen opbouwen. Ik ben er sterker uitgekomen! 


Mijn levensdoel heb ik door zijn dood gevonden: ik besloot er mijn beroep van te maken. Ik diende mijn ontslag in bij het UWV en ik ben mijn hart gaan volgen. Het ergste wat me ooit kon overkomen, was me overkomen, dus de keuze was makkelijk gemaakt. Ik moest weer leren vertrouwen in en op het leven. Ik heb opleidingen gevolgd die me veel brachten. Door bewustwording, intuïtie en mijn spirituele kant in te zetten ontstond er weer levenskracht, rust, ruimte en geluk in mijn leven. Hier ben ik elke dag dankbaar voor. 

! lles wat ik doorleefd, ervaren én geleerd heb, komt samen in mijn werk. Bewust omgaan met alles wat er is in mijn leven, is mijn drijfveer geworden. In de loop der jaren heb ik ervaren, dat ik juist door die meest verdrietige gebeurtenissen in mijn leven sterker ben geworden. Dit gun ik iedereen. 

 

Wat mij raakt in mijn werk is de veerkracht van mensen.
Dat ik aanwezig mag zijn bij hun persoonlijke groei/ontwikkeling.
Dit is een voorrecht en daar ben ik oprecht dankbaar voor. 

 

 “Geef me werk dat bij me past en ik hoef nooit meer te werken” dat is wat de Chinese wijsgeer Confucius  2500 jaar geleden al vertelde. Dit is wat bij mij past.  

 

Elk mens is als een zaadje .... de een wil meer water of meer zonlicht, maar alles zit erin.

JIJ bepaalt wat er uit dat zaadje tevoorschijn komt! Dat is wat mij raakt in de mensen, de unieke groei van elk persoon.  

 

 

Henriëtte is een geweldig mooi mens.
Met gevoel voor humor en een enorme dosis liefde oefent zij haar vak uit. Ze vertelt de waarheid zonder te kwetsen, ze is spiritueel met 2 benen stevig op de grond, ze is vol aandacht voor je. Ze durft kritisch te zijn zonder een oordeel te hebben en vooral laat ze zien dat mensen tot bijzondere dingen in staat zijn.

Ik kan haar van harte aanbevelen als coach, als therapeut en vooral als nuchtere "doener".

Berna Sillessen, directeur b-8

 

 

Sandra T.
Henriëtte is een energieke vrouw die haar kracht en haar kwetsbaarheid laat zien. Zij weet me duidelijk te maken waar ik aan het strijden ben. Dit ...
zondag 25 mei 2014

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

linkedin-logo