Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Machtig bewustzijn

Bewustzijn.

 

Waar ben jij je allemaal van bewust?

Ben jij je bewust van de geuren om je heen? Ben jij je bewust van je ademhaling? Ben jij je bewust van alles wat je hoort? Ben jij je bewust van je gedachtes en emoties?

 

Bewust worden van je innerlijke wereld.

Hoeveel denk je per dag, denk je? Wat denk je allemaal gedurende de dag? Wat denk je van jezelf, van anderen en van situaties?

Als je hierop gaat letten in het begin van je bewustwordingsproces dan kan het zo zijn, dat je enorm schrikt van de "hoeveelheid" denken van jezelf.

 

Oefening: Besteed eens aandacht aan je gedachtes tijdens het eten.

Vervolgend breid je dit eens uit tijdens je avondritueel. Dan bijv. tijdens de lunch en zo elke dag wat meer ogenblikken je gedachten observeren.

 

Daarna ga je eens je gevoelens waarnemen.

Wat kom je allemaal tegen? Schrik je van de hoeveelheid gedachtes?
Zijn er veel gevoelens? Schrik je van "weinig gevoelens"?

 

Als het wat voor je is, neem dan elke dag eens een paar minuutjes om je gedachten en gevoelens op te schrijven. Wat valt je op? Zijn er patronen in je leven, blokkades, overtuigingen, is er een rode draad? Zijn er verhalen in het heden die steeds terugkomen en die een link leggen naar je verleden?

 

Als je dit een tijdje doet, wordt je steeds bewuster van je innerlijke wereld en kom je steeds meer in je innerlijke kracht te staan. Een "machtig" prachtig persoonlijke groeiproces waar je doorheen gaat terwijl jij jezelf zichtbaar maakt.

 

Wil je wat delen dan kan dat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Suc6

 

Ann F
Henriette heeft mij en mijn kinderen een aantal keren begeleid met onze hoog gevoelige uitdagingen. Door o.a. haar invoelend vermogen, rust en eerlijk...
zondag 31 mei 2020

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

linkedin-logo