Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Ouders

Het opvoeden van je kind(eren) kan een uitdagende en inspirerende opdracht zijn en soms alles behalve gemakkelijk.

 

Als je kind in de puberteit komt, denkt het anders over dingen als jij als ouder. Een puber wil vrijheid, zelfstandigheid en toch hebben ze je nodig in deze leeftijdsfase.

Je kind wil respect en steun van je ontvangen en daarbij toch ook het liefst verzorgd worden.

In de (pre) puberteit verandert er veel in het lichaam, gedachten en gedrag van je kind. Onder invloed van hormonen ontstaan allerlei veranderingen. De hersenen gaan zelfs anders werken en dat alles kan met angsten, zorgen en twijfels gepaard gaan. Je puber is hierdoor ook kwetsbaar en dat mag je niet vergeten.

Zij gaan hun eigen weg! En als ouder sta je (vaak) aan de zijlijn.

Probeer wel op de hoogte te blijven van wat je kind bezighoudt, dan blijf je in contact. Alles draait om vertrouwen! Wederzijds vertrouwen! Soms kan dit moeilijk op te brengen zijn en toch hebben ze het hard nodig!

Het draait niet om macht van ouders die op hun strepen blijven staan, nee het draait om vertrouwen en respect.

 

Er worden aan pubers enorm veel “eisen” gesteld. Door school, door ouders, opvoeders en ineens blijkt dat je kind niet meer naar je luistert. Er is geen respect meer voor elkaar, geen vertrouwen in elkaar en het gaat bergafwaarts met je kind. Help!

Als ouder wil je je kind helpen en begeleiden, maar het wordt niet (langer) gewaardeerd. Jullie staan met de ruggen naar elkaar toe in plaats van met een open hart.

 

Hoe lastig is dit wel niet? Hoe dien je om te gaan met een kind wat eetproblemen heeft?

Hoe ga je om met kinderen die spijbelen of zelfs helemaal niet meer naar school gaan?

Hoe ga je om met je kind als die geen afspraken nakomt?

Hoe ga je om met je kind als alle grenzen overtreden worden?

Waar kun je grenzen stellen? Waar mag je grenzen stellen? Wat moet ik goed keuren/vinden?

Waarin kan ik mijn kind (nog) vertrouwen?

 

Dit alles veroorzaakt veel onrust in de thuissituatie. Veel ruzies onderling en soms buiten het gezin. Misschien agressie, drugs, drank of stelen en als ouders moet je er wat mee. Maar wat?

Dit veroorzaakt stress bij alle betrokkenen. Hier wil ik samen met je kind naar kijken en een levensdoel stellen. Zodat je kind, de jongvolwassene, de zin van het leven vol vertrouwen, in eerlijkheid en met respect tegemoet kan treden.

Ik ben geen psychiater of medicus en ik mag geen diagnose stellen. Indien ik twijfel dan zal ik doorverwijzen. Ook indien ik fysieke beperkingen waarneem zal ik dit
vertellen en indien nodig doorverwijzen.

 

Ben je nieuwsgierig om te ontdekken wat ik voor je kind kan betekenen? Maak dan snel een afspraak met mij via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-10059297

 

Lees ook bij testimonials en in het gastenboek wat pubers zeggen over een traject bij mij.

 

 

  

   jet bij Carin met boek overdracht

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

Ineke Friesland
Ik heb tijdens de Cursus “Run je praktijk succesvol” bevestiging gekregen van de dingen waar ik mee worstel. Een aantal dingen ga ik gebruik...
maandag 20 oktober 2014