Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Negatieve gevoelens en aandacht

Negatieve gevoelens wel of geen aandacht geven? is vaak de vraag van mijn cliënten.

 

Als het hoofd zo vol zit is het zaak om rust te brengen. Door piekeren en negatieve gedachtes vast te blijven houden is nog nooit iemand rustig geworden. Door ze in het onderste laadje van je kast te stoppen evenmin. Denk niet aan de rose olifant en zo zijn er vele manieren om met negatieve gedachtes om te gaan.

 

Een van de meest krachtige manieren om je negatieve gevoel te veranderen is je aandacht op iets anders te richten. Hoe doe je dat?

We zijn allemaal klein geweest of misschien heb je kleine kinderen: kijk eens hoe zij dat doen! Zij gaan weer verder als ze hun zin niet krijgen of als het tegen zit, toch ?

Kinderen zijn af te leiden in de meeste situaties.

Neem nu een situatie die iedereen kent: een kind zit te huilen omdat het zijn zin niet krijgt. Praat ergens anders over, maak een grapje, trek een raar gezicht etc. en het kind draait als een blad aan de boom om. Het kind huilt of dreint niet meer en het gaat gewoon mee. Probeer het eens uit. Dit kan met je eigen kind maar ook met een kindje in de winkel of op straat, je ziet en krijgt de leukste reacties.

 

Kortom:

Waar je je aandacht op richt, dat groeit en dat is zeker waar als je het over gevoelens hebt. Positief of negatief.

 

Kleine oefening voor jezelf:

Als je verliefd bent, is dat natuurlijk een overheerlijk gevoel. Als je somber bent is dat een stuk minder. Als je je rot voelde in het verleden over iets en je denkt daar NU in detail aan terug, dan word je NU alsnog somber. Of je voelt je zelfs onmiddellijk weer rot.

Als je nu denkt aan iets waar je dankbaar voor bent en daar aan denkt … dan voel je je een stuk beter. Je wordt er misschien weer blij van.

Je kunt je dan verbinden met dát gevoel. Of je kan die situatie visualiseren en wat gebeurt er vervolgens?

 

Je gevoel en gedrag veranderen in die emotionele staat van blijheid. Of je denkt aan je liefje dan voel je meteen verbonden en blij.

 

Wie herkent dit niet? Laat het me weten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Suc 6

Yvonne
Ik hoef niet niet meer zoveel op dit moment van mezelf. Mijn eigen grenzen aangeven... lijkt me. Opnieuw resetten van mijn leven! Op het moment dat...
woensdag 27 februari 2019

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

linkedin-logo