Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Stilte in jezelf.

Dit keer aandacht voor "De Stilte" in jezelf.

 

In de dagelijkse gang van zaken krijg je een enorme hoeveelheid aan prikkels te verwerken. We staan er vaak niet eens bij stil wat hij met ons doet. Als je daar gevoelig voor bent gaat het je letterlijk “duizelen”. Op een gegeven moment merk je dat het “vol” is gelopen in je hoofd en dan is stress. Zeker als dit te lang duurt.

Wat kunnen we hier aan doen? Is vaak de vraag die aan me gesteld wordt.

 

Wel nu: zoek de stilte op in jezelf!

"De Stilte" in ons is een onbekende geworden. Terwijl juist de stilte, de bron is van alles in en om ons heen. Het is ons rustpunt en daar komen we niet meer aan toe. Hoe je "De Stilte" kunt ervaren Dit kan bijvoorbeeld door meditatie, yoga en ook door hardlopen, schilderen, wandelen, natuur, tuin, sauna, of muziek maken. Voor iedereen is dit anders en ik nodig je uit om jouw weg naar "De Stilte" te vinden. Je kunt je de hele dag terugtrekken op een berg zoals ik in India vaak zag. Dat lijkt me heerlijk! Is het reëel en haalbaar voor ons westerse mensen? Helaas niet.

 

Wel kunnen we vaak de natuur in gaan, al is het maar voor korte wandelingen. Als je een tuin hebt kan dit al voldoende zijn om je op te laden. Aan een vijver,
meer, beekje, de zee gaan zitten brengt al rust en kun je heerlijk bij weg mijmeren. Daar draait het om: om het laten gaan van alles wat jouw "Stilte" verstoort.

De stilte die je dan in je lijf ervaart is overweldigend fijn en dan is het de kunst om dat te bewaren voor alledag. Dit gevoel vasthouden ondanks alle hectiek in je leven.

(Dit gevoel, deze ervaring vasthouden en contact mee blijven maken dat is het enige “vasthouden” dat goed is voor je in je leven).

 

Het is continu de uitdaging en uitnodiging voor ons westerse mensen, maar het kan!

Om dit in je dagelijks leven te integreren, zou ik je willen vragen om eens wat vaker "De Stilte" op te zoeken. Kies daarvoor een manier die bij jou past. Het gaat erom dat je gedachten even helemaal stilstaan, dat er geen verleden of toekomst is, dat er geen to do lijstjes zijn of mensen die tevreden gehouden moeten worden.

Enkel mijmeren en niets dat MOET! Word je bewust van wat dit met je doet.

 

Enkele tips om op te gaan letten:

  1. Hoe reageert je lijf erop?
  2. Komen er impulsen van je intuïtie omhoog?
  3. Hoe is het met je energie gesteld?

 

Doe dit regelmatig en kijk of je gedurende de dag een manier kunt vinden om snel terug te kunnen naar deze "Stilte".

Kies er vervolgens voor om beslissingen alleen nog maar vanuit "De Stilte" te nemen.

Ga het eens rustig ervaren en je wilt niet anders meer.

 

In september begint de intuïtieve mindfulness training weer en dan kun je in een klein groepje leren wat het met je doet.

Succes en een mooie tijd in stilte. Zijn er vragen dan hoor ik het graag van je.

 

L.v.d.A
Altijd een vrolijk, opbeurend woordje of een krachtige opmerking. Jij hebt het negative een heel stuk in het positive kunnen draaien.... daarmee hel...
donderdag 27 december 2018

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

linkedin-logo