Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Comfortzone?

Een cliënt kwam vanmorgen binnen en ze zei: iedereen op straat, t.v., radio hoor ik mensen steeds zeggen: je moet uit je comfortzone komen. Wáár hebben ze het over?

 

Ik legde haar uit dát het is, wat zij bij mij komt doen (ondersteuning vragen bij situaties) dat dát uit de comfortzone treden is. Het vertrouwde gebied van jezelf verlaten en hulp vragen aan anderen om nieuwe inzichten te verkrijgen. Dus in feite uit je eigen controlesysteem stappen en je wagen aan iets nieuws, iets anders wat niet vertrouwd voor je is.  

Met grote ogen keek ze me aan en ze zei: zo voelt het niet ......... meer!

We moesten beiden lachen, want we wisten alle twee natuurlijk hoe ze binnen kwam enkele weken geleden.

 

Om bij het begin te beginnen:

Als je in je comfortzone zit, dan voelt wat je doet comfortabel/veilig voor je aan, zeg dat het voelt als routine. Als een oude jas die je past. Dus elke keer weer doe je hetzelfde in een situatie. Het is bekend, veilig en op den duur automatisch en gemakkelijk voor je. Er komt geen of slechts weinig stress bij om de hoek en het wordt een patroon wat je volgt.

Soms wordt je gedwongen om uit dit patroon te stappen, óók al besef je niet dat het je comfortzone verlaten is. Comfortzone is slechts een woord voor iets nieuws aangaan.

 

Bijvoorbeeld op je werk moet je ineens een vergadering voorzitten, omdat je collega ziek is. Als je dit hoort slaat de schrik je om je hart. Onvoorbereid nog wel ..........

Dit levert veel stress op en misschien zet je allerlei beren op je weg. Je voelt je angst in je keel kloppen en je hart bonkt er bijna uit ........ vreselijk, maar je moet erdoorheen, want over een uur is het zover.

Dan is het tijd voor de vergadering en je doet wat je gevraagd is: je zit de vergadering voor (voor het eerst)!

En wat gebeurt er dan met je?

Tijdens de vergadering zul je wat ervaren en zeker daarna.....allemaal gedachten en gevoelens. Ze rollen over elkaar heen. Ineens merk je dat het je gewoon lukt! Dat het je makkelijk afgaat en misschien zelfs wel moeiteloos.

Na de vergadering komen er andere gedachten en gevoelens in de plaats voor die angst die je in het begin voelde. Nu kijk je zelfs vol trots terug, je hebt het maar mooi GEDAAN! Je wordt misschien wel 10 cm langer van trots en het goede gevoel voelt heerlijk. Dit is uit je comfortzone stappen, het nieuwe aangaan!

 

Dat is presteren en groeien in je leven! Dit kan op zakelijk vlak én zeker op persoonlijk vlak.

Uit je comfortzone stappen is niet eenvoudig én zeker wel mogelijk. Soms is het zelfs nodig!

Zeker als je bewust iets nieuws wilt in je leven, dan dien je jouw angst in de ogen te kijken en te gaan voor jouw doel.

Met kleine stappen richting je doel, elke keer weer en soms twee vooruit en drie achteruit. Doorzettingsvermogen komt  dan om de hoek kijken. Uiteindelijk geniet je van je nieuw gekozen levenspad!

 

Alles wat je hébt kun je veranderen.

Alles wat je bént is je zijn, is je kern, je bron, je oorsponkelijke zijn! en daar willen we allemaal naar toe, toch?

Ik weet dat ook JIJ dit kunt bereiken.

Suc6 het is je van harte gegund!

 

 
Cindy
Henriette heb ik ervaren als een liefdevolle warme vrouw waar ik graag 'de Reis' mee wilde maken. Al vorens wij op reis gingen had zij volle...
dinsdag 26 mei 2015

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

linkedin-logo