Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Wat is loslaten voor jou?

LOSlaten wat is dat voor jou?

 

À la minuut iets kunnen laten vallen…. Pats, ik laat het los.

Is dat loslaten voor jou?

 

Loslaten is een populair woord EN een middel dat we wel allemaal willen hanteren.

Persoonlijk heb ik een hekel aan het woord loslaten, want het klinkt alsof je a la minuut iets kunt laten vallen. Pats, ik laat het los en klaar is kees. Echter zo werkt het voor mij niet.

 

Wat en wie kun je loslaten?

Bijvoorbeeld:

Je werk, je kind, je ex, de controle loslaten, je afhankelijkheid loslaten, je lichaamssappen;)

In elk geval een situatie die je niet langer wilt vasthouden zoals hij is. Een situatie waar je niet langer deel van wilt uitmaken, in wilt zitten, die laat je los!

Als het gaat over je kind loslaten dan heb je het weer over een ander verhaal. Je kind loslaten betekent niet, dat je je kind moet laten vallen, pats losgelaten.

Nee, zo werkt dat voor mij niet. Een kind begeleid je met alle kansen en ervaringen die het opgroeien met zich mee brengt. Als ouder stuur en steun je zoveel mogelijk daarbij met alles wat je in je hebt. Je laat je kind niet los en maar spartelen. Dus loslaten heeft hier een andere betekenis.

 

Wat is het dan?

Loslaten is voor mij een deel van jezelf ontwikkelen om je kind de mogelijkheid te bieden tot ontwikkeling van zich zelf. Het oude laten gaan en het nieuwe toelaten.

Hoe pijnlijk “loslaten” soms ook kan zijn. Het kan verdriet en strijd en andere emoties oproepen en opleveren én soms is dat niet anders. Je kunt sommige situaties niet vast
blijven houden, want dan zit je vast in je eigen leven.

Laten gaan en de ervaring aangaan van iets nieuws toestaan, dat is voor mij loslaten! Je laat iets los en er komt iets nieuws, daar is dan ruimte voor.

 

Hoe doe jij dat?

Marga
In december kwam ik bij jou met de klacht angst voor de angst. Dit is de 3e keer dat me dit overkomt. De keren hiervoor ben ik bij het GGZ in behand...
zaterdag 20 april 2013

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

linkedin-logo