Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Wat kies jij 's morgens?

 Wat kies jij ‘s morgen als je opstaat? 

 

"Elke dag is een cadeau, groot of klein, elke dag is een nieuwe kans! Altijd, echt waar. 

En zolang ik mijn ogen kan openen, richt ik mij op de nieuwe dag en denk ik aan al het goede wat deze dag mij zal brengen!

Er is altijd wel iets goeds op een moeilijke dag, soms klein, soms piep klein, soms groter of zelfs groot, maar er is altijd iets positiefs te benoemen!” vertelde mijn lievelingsoom Cor altijd tegen me. Hij kon het weten, want hij had veel last van hevige depressies en in goede tijden, kon hij dit alert zijn op een positieve vibratie dubbel opbrengen. 

 

Ik heb zoveel mogen leren van deze prachtige wijze man en daar ben ik hem elke dag dankbaar voor, al is hij niet meer hier in levende lijve. 

Ik weet ook dat het zo werkt, want ik herinner me nog de tijd dat ik dit ook hard nodig had, die strohalm van positiviteit.

Elke dag iets positiefs zoeken en benoemen, anders werd mijn leven door verdriet ondraaglijk.

Ik heb toen ervaren dat dit echt niet mee valt als je diep in rouw bent, maar ik besefte bovenal dat ik steeds wel zelf de keuze had.

De keuze uit twee mogelijkheden (net als jij overigens) en ik koos er dan meestal voor om terug te kijken op al het goede wat ik wel kende in mijn leven, wat er allemaal wel goed was gegaan. 

Ik nam daar steeds een innerlijk besluit over: deze dag wordt een dag met zoveel mogelijk positiviteit en later zelfs was mijn besluit: een dag met zoveel mogelijk geluk!


Hoe doe je dat, hoor ik je zeggen, als je diep in de problemen, stress, rouw, zorgen zit?

Je wordt wakker en je opent je ogen in bed en meteen ga jij voelen wat voor dag het is.

Hoe goed of hoe slecht het ook voelt, wat het ook is, je zegt er ”JA” tegen. (= accepteren).
Daarna sta je op en je neemt de verantwoording voor deze dag. Ik neem deze dag zoals hij komt EN ik zie ook een lichtpuntje. 


Als je dat kunt en doet, is het goed voor je eigen levensgeluk. Je stopt met vechten tegen het leven, dat is wat je doet.

Je zult dan merken op den duur dat het leven jou gaat dragen i.p.v. te vechten tegen dat wat er is. (you tube: Ananda by Deva Premal Miten and Manose: if you don’t fight with life, life simply helps you …. It takes you on the shoulders!


Dit doen, helpt je, steunt je en versterkt je, ongeacht in welke situatie jij zit.

Geloof me, het is echt waar. Eigen ervaring.


Wil jij dit vanaf morgenvroeg eens proberen? Laat het me gerust weten hoe het je is vergaan. 

 

 

Jelle
Beste lieve Henriette, Wat zat ik in de knoop toen ik bij je kwam en wat kon je gauw de vinger op de zere plek leggen. Ik heb bewondering voor je d...
donderdag 12 maart 2020

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

linkedin-logo