Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Doel en motivatie

Doelen stellen én er voor gaan       HOE doe je dat?!

 

Je stelt jezelf een doel en dan ga je het beschrijven dat is stap 1:

 

Beschrijf je doel!

Schrijf het zo nauwkeurig mogelijk op, wat je wilt bereiken.

Hoe ziet het eruit ... wat ga je doen?

Wanneer wil je het bereikt hebben?

Wat gebeurt er als je het bereikt hebt?  

 

Schrijf als je begint met je goede voornemen op waarom je het gaat doen en ook hoe je het gaat doen.

Maak een stappenplan en ga over tot actie....stapje voor stapje.

 

Waarom schrijf je je doelen op?

Als je even geen motivatie meer hebt, kun je lezen welke doelen je wilt bereiken. Dit helpt je om je weer gemotiveerd te maken en te houden. Wees vooral positief, want je gaat iets ondernemen wat leuk is!

Dus maak het vooral leuk voor jezelf en zet er enkel positieve dingen neer. De uitdaging die je aangaat, brengt veranderingen in je leven en dat is positief, toch?

Vertrouw erop!


Vertel je omgeving van je goede voornemens en wat je gaat doen om je doelen te bereiken. Vraag aan ze of ze jou positief willen ondersteunen! Als je je voornemens deelt, kunnen meer mensen enthousiast worden, ze kunnen bijvoorbeeld roepen: Echt iets voor jou ! Geweldig! Ik ben trots op je! Zet door! Je kan het! en nog veel meer andere positieve kwaliteiten hoor je dan van jou.

 

Het is niet de bedoeling dat het negatieve stemmetje van jezelf of van een ander de boventoon gaat voeren als het even niet lukt.

Het is niet de bedoeling dat jij jezelf de schuld geeft als het niet lukt ...... Het is niet de bedoeling dat iemand jou de schuld geeft als het niet lukt....

 

Als het écht niet lukt, is het de bedoeling om te kijken naar negatieve overtuigingen die je bent gaan geloven over jezelf. Deze zijn ooit tegen je gezegd door iemand en jij bent ze gaan geloven uit zelfbescherming!

Deze negatieve overtuigingen kunnen zo diep weggestopt zitten in je cellen, in je onderbewuste, dat het soms moeilijk is om hier in je eentje achter te komen welke het zijn! Wil je weten welke er allemaal ooit genoemd zijn in mijn praktijk, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ik stuur je een hele lijst!

 

Zo klein als ze kunnen zijn, kunnen ze wel heel je leven beïnvloeden!  

Dus onderzoek nieuwsgierig hoe dat bij jou zit .... Alles om het goede doel te behalen.

 

SUCCES en veel plezier met je doel te behalen.

 
Karin
Ik kende Henriette al een tijdje en wist niet van het bestaan van haar praktijk af. Ik vertelde haar dat ik lichamelijke klachten had en zei vroeg me ...
dinsdag 15 augustus 2017

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

linkedin-logo