Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Emoties wat zijn dat?

Emoties komen en gaan.

We hebben basis emoties, zoals: verdriet, vreugde, woede, angst, verbazing jaloezie, teleurstelling.

Onze emoties zijn gehuisvest in ons onderbewuste, dus op celniveau.

Dit geldt voor de aangename, alsmede voor de onaangename emoties. Alle emoties zijn signalen dat er iets aan de hand is, iets positiefs of negatiefs.

Dat brengt me meteen bij het woord negatief. Er is niets "negatiefs" aan emoties, want alle emoties brengen iets positiefs. Ook al geloof je dat niet op het moment dat ze spelen. Als je er "er onder durft te kijken", kun je zien wat er écht achter die emotie zit.

Als je in het verleden iets meegemaakt hebt, wat niet erg gezond voor je was, dan kan dat als je het niet "verwerkt" hebt je in het heden raken.

Bijv . je valt op straat en je vriend begint te lachen, dan kun je letterlijk ontploffen van woede. Wat zit daar achter? Dat je vroeger nooit mocht huilen. Dit noemen we getriggerd worden door het onbewuste.

EN als jij de moed hebt om naar binnen te kijken wát die trigger is, dan zijn emoties enorm functioneel voor je groei en bewustwordingsproces.

De vraag is dan ook: durf en kun jij eerlijk naar jezelf kijken?

Het in verbinding komen met mijn diepere emoties heb ik zelf in de Helende Reis processen geleerd. Dat levert een enorme vrijheid en mooie inzichten op.

Dit gun ik iedereen...ook jou! zodat ook jij weer in vrijheid verder kan!

 
Fl. H.
Kort geleden heb ik een traject gedaan bij Coaching De Levensbron. Henriette leidde me met liefde naar diepgewortelde aanwezige overtuigingen. Overtui...
maandag 11 juni 2018

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

linkedin-logo