Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Hoog gevoelig en intuitief

Intuitief, contact met jezelf..... in verbinding met jezelf ...... het onderbuikgevoel al die woorden zul je wel kennen. 

Misschien voel je NU meteen wat er van binnen gebeurt met je?! 

 

Deze verbinding met jezelf, kan verbroken worden door spanning en angsten in moeilijke situaties. Dit gebeurt meestal onbewust en het is de kunst om te leren voelen dat dit in die spannende situaties gebeurt. 

 

Misschien herken je het volgende wel: 

als je in een lastige of moeilijke situatie terecht komt, stopt je ademhaling (onbewust). 

Of je ademhaling gaat sneller en daardoor hoger in je lijf zitten. Je snakt naar adem, naar lucht. Soms letterlijk zelfs. 

Wat gebeurt er dan o.a. in je lijf?

Je ademt met je borst in plaats van met je buik. De buik is laag, de borst is hoog en daar schiet de adem heen bij stress.  

Hierdoor komt er te veel lucht binnen en gaat er te weinig lucht naar buiten. Dit heeft gevolgen voor heel je lijf, maar ik beperk me hier tot de gevoelens en de verbinding met jezelf. 

Als je niet met je buik ademt, betekent dat de verbinding met je gevoelens verbroken wordt. Dat betekent eveneens, dat je het contact met jezelf verliest. Je raakt uit balans. Je schiet in de stress, angst.... en weg verbinding met jezelf.   

 

In je buik zitten je gevoelens en van daaruit reageer je op situaties.

Je kent vast de uitdrukking: mijn onderbuikgevoel heeft me eigenlijk van te voren al gewaarschuwd! (vaak luisteren we daar niet naar, toch is het de kunst je dit bewust te worden) ;) 

 

 

Hier gaat het juist om bij een hooggevoelig kind. Angst, spanning, stress welk woord je er ook aanhangt, dient zoveel mogelijk vermeden te worden bij ze. Het is best heel belangrijk je gevoelige kind te laten ontdekken wanneer het de ademhaling verbreekt. Of te hoog ademt. Of vergeet te ademen. 

Vooral fijn voor je kind om te laten voelen, dat het contact met zijn eigen kern verbroken wordt als je in die hoge ademhaling "verdwijnt". Ervaren, voelen en herkennen zijn van belang voor je kind.

 

Ademhalingsoefeningen en technieken zijn reuze belangrijk voor je hoog sensitieve kind.

Het leert je kind bij zichzelf te blijven in spannende situaties en die zijn er voortdurend voor ze. Hoe beter de buikademhaling, hoe beter je kind bij zichzelf kan blijven. Bij zijn of haar "ik" kan blijven. 

Hoe beter de ademhaling, hoe gelukkiger je kind! 

 

Wil je hier meer van weten? Wil je een afspraak voor je kind?

Laat het me gerust weten   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

KD
Onderstaand de laatste 2 uitslagen van mijn bloeddruk metingen: Bovendruk: 117 Onderdruk: 70 (deze is bij mijn weten nog nooit zo laag geweest) Har...
dinsdag 15 augustus 2017

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

linkedin-logo