Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

gedachtewereld

Kijken naar je eigen gedachtewereld in alle eerlijkheid en oprechtheid! Dat valt niet mee EN toch is het o zo goed om eerlijk naar jezelf te kijken.

Het doorzien van je eigen (vaak negatieve) gedachtepatroon, wanneer je welk spel "speelt" met jezelf en met de ander. Denk je dan positief of denk je dan negatief over jezelf? Vergelijk je jezelf met een ander en hoe valt dat voor je uit? Hoe kritisch ben je tegenover jezelf? Hoe streng of hard reageer je op je eigen gedachten? Kun je ze laten gaan of wil je elke keer reageren op die strenge gedachten? Zijn het enkel strenge of negatieve gedachten? Zijn er ook positieve gedachten? Dit alles speelt zich af in je hoofd en je kan er doodmoe van worden.   

EN weet je, deze gedachten krijgen de meeste kans als je in bed ligt, als je daar op in gaat, dan slaap je de hele nacht niet. Dit is niet wat je wilt, toch?

 

Het fijne is dat het omkeerbaar is, er kan verandering in aangebracht worden! HOE? Door eerlijk naar jezelf te gaan kijken.  

 

Als je eerlijk naar je denkpatronen en overtuigingen kijkt, geeft het je:

1) inzichten

2) kracht om er iets aan te doen EN de kracht om in vrijheid verder te leven.

 

Wij mensen, hebben in de loop der jaren de gewoonte aangeleerd om onszelf te beschermen tegen gebeurtenissen die we niet meer in ons leven willen (voelen). Vroeg of laat merk je dan dat dit je belemmert, misschien zelfs vastzet. Het is dan een goede zaak om eens met compassie te kijken naar je eigen gedachten.

 

Het terugwinnen van je vermogen om positief te denken, is een bewustwording die je vijheid biedt. 

Om dit om te keren, wordt er verwacht dat je anders gaat denken over jezelf: positief!

Naar jezelf kijken betekent, dat je de wereld anders gaat bekijken EN bovenal jezelf anders gaat bekijken. Je blik verruimt en je gaat jezelf steeds meer en meer waarderen. Je maakt onderscheid wat van jezelf is en wat de ander van je verwacht.

Je gaat minder eisen aan jezelf stellen om te moeten zijn, zoals de ander van jou wil.  

Jij gaat ervaren en leren JEZELF te zijn in alle facetten: jij bent goed zoals je bent!

 

Ga eens oefenen als je wilt en ontdek die mooie versie van jezelf! Ik gun het je. 

Suc 6  

 
Henk Fransen Arts Apeldoorn
Succes met je mooie werk! Met vriendelijke groeten, Henk Fransen 06 513 404 83 www.henkfransen.nl
dinsdag 12 september 2017

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

linkedin-logo