Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

gelukkig zijn in 2015

..... dat willen we allemaal, toch?

 

We naderen weer de overgangsperiode van het oude naar het nieuwe jaar. Dat is een bijzondere tijd en energie.

Het is een periode die volgt op de kerstdagen waarin we geneigd zijn vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. De periode rond de jaarwisseling is een periode van bezinning.

Bewust of onbewust vindt er in ons een afscheid van het oude jaar plaats. Soms verlang je naar het nieuwe jaar omdat je het oude jaar heel graag wilt afsluiten. Soms kijk je weemoedig terug naar alle goede dingen die het heeft gebracht.

 

Loslaten van dát wat niet zo lekker liep in het oude jaar, wat tegen zat, wat vreselijk was, wat ...... Iedereen heeft zo zijn eigen aanleidingen of redenen om te willen vergeten. Zo ook ik. Ik wil graag alle vervelende ziekenhuisbezoeken vergeten, al die stress die dat met zich mee bracht.... Op naar een gezond 2015.

Naar mate het je lukt om het oude jaar te accepteren en af te sluiten, begin je het nieuwe jaar vol goede positieve energie. We willen allemaal verfrist, vrij en met nieuwe positieve energie het nieuwe jaar binnen stappen. Toch?

 

Wat kun je zelf doen om een gelukkig nieuw jaar te krijgen? 

 

  • Wat ging er goed afgelopen jaar? Maak daar eens een lijstje van. Het hoeven geen grote zaken te zijn, ook kleine dingen waar je dankbaar voor kan zijn.
  • Wat zou je anders willen doen in het nieuwe jaar? EN hoe kun je dat aanpakken?
  • Wat gun jij jezelf dit komende jaar?
  • Wat wil je bereiken in 2015 en maak daar een mooi lijstje van (in kleine stappen én in de realiteit).
  • Wat wil je absoluut niet meer? EN hoe ga je dit aanpakken?
  • Dit alles brengt je bij het zelf maakbaar maken van een gelukkig jaar. Dit geeft innerlijke rust en dankbaarheid als je met mildheid en begrip naar jezelf en het afgelopen jaar kunt kijken. Juist doordat je (alleen of met je partner) hier bij stil durft te staan, je gevoel te laten spreken kan je hart opengaan voor nieuwe dingen in dankbaarheid.

 

Hoe? Door stil te staan bij die dingen die belangrijk voor je zijn. Voor jou, je geliefden om je heen en dát straal je dan uit naar de buitenwereld. Op die manier kan er een gevoel van dankbaarheid door je heen stromen dat er weer een heel nieuw jaar voor jou klaar ligt. Helemaal blanco en open!

 

EEN HEEL GELUKKIG NIEUW JAAR GEWENST met het waarmaken van al je hartenwensen! Dit is wat ik jou gun!

 

Suc6

Karin
Ik kende Henriette al een tijdje en wist niet van het bestaan van haar praktijk af. Ik vertelde haar dat ik lichamelijke klachten had en zei vroeg me ...
dinsdag 15 augustus 2017

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

linkedin-logo