Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

HSP hooggevoelig en Corona

WAT doet deze chaotische verwarrende tijd met jou?

 

Ik werd er verdrietig, opstandig, en ja ook wel een beetje bang van EN ik merkte dat ik sneller geraakt was door al dat negatieve nieuws. Er kwamen emoties omhoog. Ik merkte dat ik er overprikkeld van werd … ik heb dat even gevoeld en het gevoel daarover toegelaten. Daarna heb ik met mezelf een goede meditatie gedaan en eveneens met mezelf afspraken gemaakt.

Wat deed ik met al die emoties? Ja, al die emoties willen wel gevoeld worden .. EN ja, daar  'm o e t'  je dan wel ruimte voor maken. 

 

Herken je van bovenstaande iets? Raakt het je ergens?

Door alles wat er nu speelt buiten in de wereld, in JOUW leven, in de maatschappij én wellicht IN jou als hooggevoelig persoon, zul je ervaren dat je meer prikkels krijgt dan goed voor je is. 
Er is een constante aanvoer overal vandaan. De meeste zijn negatief geladen en zorgen voor angst.

Als hsp-er voel jij die angst heftiger binnenkomen. Je hebt veeeel vragen. Je verliest jezelf in .... etc.

Hoe komt dat?

De reden is, dat jij duidelijkheid wilt! Jij wilt weten waar je aan toe bent! Ken je dit?

Er is zoveel collectieve onrust (prikkels) dat je daardoor sneller in drama en emoties kunt schieten. Wellicht neemt je controledrang ook (enorm) toe. Hoe let je op je kinderen, wat doen ze, wat doen ze niet, wat ‘moeten’ ze doen, wat niet etc.

Je hebt als hsp-er juist meer behoefte aan duidelijkheid en overzicht. Ook op dit gebied van Corona.


En “n i e m a n d” weet hoe het verder gaat, hoe lang ‘t duurt, wat we gaan doen, wanneer en OF het stopt. Het enige wat je zelf kunt doen is goed zorgen voor jezelf.

 

HOE voor jou verder?
Aangeven waar je last van hebt (je uitspreken) bij ouders, partner of anderen (dat is altijd beter, niet alleen nu)!

Kortom vooral je grenzen aangeven. (thuis, winkel 1,5 meter afstand).

Je uitspreken, aanspreken en weer 'luisteren' naar jezelf. 
Dat is even een inspanning en daarna zul je ervaren dat er rust komt en dat het je energie geeft.

DAT is goed zorgen voor jezelf. Ervaar wat er bij jou is, bij je kinderen die hooggevoelig zijn en blijf daarbij. Blijf bij jezelf en geef gevolg aan je behoeften! 


Je kan veel gaan piekeren, je angstig voelen, verdrietig en opstandig en ontzettend onzeker worden van dit alles. Al die negatieve gedachten kunnen je ‘overnemen’. Herkenbaar? Al die emoties willen gevoeld worden. En JA, dat kan, als je er ruimte voor maakt. Die gevoelens zijn er en als ze blijven draaien in je hoofd worden ze niet gevoeld. 

 

Wat gebeurt er als je zo bang bent?!
Je schiet uit je lijf! Je bent niet meer gegrond. Gronden is hard nodig want dat helpt je om je krachtiger en zelfverzekerder te voelen en te zijn. Als je die kracht IN je voelt, dan kun je de gedachten weer terugpakken tot wat het is.

Sommigen weten wellicht al lang dat je meer bent dan je lijf. Er is een energieveld in EN om ons heen (dat je niet kunt zien) en negativiteit heeft daar een grote invloed op. Als je angst of onzekerheid voelt, dan is je energie niet goed verbonden met de aarde. Het gevolg is dat je uit je lijf IN je hoofd schiet. De energie zit niet meer rond je voeten, maar alles gaat omhoog naar je hoofd.

Kunnen jullie me nog volgen? 


Het gronden is daarom zo enorm van belang.

Het woord zegt het al ‘grond’ is aarde! Daar maken we een werkwoord van: gronden en aarden!

In vloeiende stromende energie ben je verbonden met de grond/aarde EN met de kosmos. Dit is met je voeten en met je kruin.

Overal zitten chakra’s in je lijf (draaiende wielen van energie) die je niet ziet, wel kunt voelen!

 

Het eerste chakra (rood) is van groot belang bij angsten en piekeren.

Dit aarde chakra kan ervoor zorgen dat je versterkt in je vertrouwen, veiligheid, kracht, vitaliteit, het aanwezig zijn in het Hier en Nu.

Als dit chakra goed functioneert word je rustiger in je hoofd en neemt het piekeren af.

Velen van jullie weten hoe je dit kan doen. Voor anderen kun je je laten leiden door een meditatie.

Aarden werkt als volgt: via een grondingskoord vanuit je stuitje of je voeten, laat je alle negatieve energie weglopen en dat zorgt ervoor dat je geaard wordt op de juiste manier.

 

Ik ben een digibeet anders zou ik hier een gesproken meditatie plaatsen (nu twee kleine oefeningen in deze nieuwsbrief)  EN gelukkig zijn er op internet vele goede meditaties te vinden waar je naar kunt luisteren.

Voel zelf welke bij je past, of de stem voor jou fijn is, of het veilig voelt. Ik zou zeggen: ga ermee aan de slag ? ? 

 

Je kan ook een versterkende rode balanssteen bij me kopen die gevuld is met energetische trillingen die afgestemd zijn op frequenties van dat chakra. Voor meer kun je op mijn site kijken:
https://www.delevensbron.org/balanssteen  

 

Blijf gezond lieve mensen, fysiek en met je gedachten.  

 

 

Mirjam
Ik heb ervaren welke kracht uit gaat van nabestaandencontact. Warm, eerlijk en open konden we alles bespreken onder de deskundige begeleiding van He...
zondag 13 oktober 2019

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

linkedin-logo