Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Spiritueel

Spiritueel ontwaken

WAT is dat nu weer vroeg iemand me.

 

Dit is niet een, twee, drie te beantwoorden. De juiste woorden hiervoor vinden is lastig, want iedereen heeft er een eigen beeld en/of voorstelling van. Ik zal het uitleggen op een simpele manier …

 

Het begint met het 'Ontwakingsproces'.

Corona-tijd levert hier een mooie bijdrage aan.

(Zelf denk IK, dat het ook de bedoeling is van deze tijd ?). 

 

De laatste jaren zijn er al meer en meer mensen bezig met yoga, meditaties en healing.

Het is de ideale weg van geleidelijke veranderingen in jezelf. Daar begint het namelijk: IN jezelf.

Door bewust te worden van hoe jezelf, de wereld en de mensen in je omgeving in elkaar steken, brengt dat vele inzichten.

Dit is een ‘ontwakingsproces’.


Het woord zegt het al, het is een proces en kan absoluut niet van de een op de andere dag gebeurd zijn.

Vaak heb je daar ook een ander bij nodig, dat kan van meditatie groep, leraar tot coach of psycholoog zijn, die je door het proces kan begeleiden.

Er zijn namelijk inzichten die je ook angsten kunnen inboezemen, want het is een proces IN jezelf leren kennen. Hoe ga je met die zoektocht om?!

 

Als je onbewust bent, kun je jezelf lekker in slaap sussen, jezelf kwijtraken of alles wegduwen. Dat is een ‘sluiten’ van je bewustzijnsdeur ? (gek woord). Soms weet je als mens wel wanneer jij die deur ooit hebt dichtgemaakt, of je masker hebt opgezet. Soms weet je het totaal niet meer en ‘duw’ je dat moment zo ver mogelijk weg uit je bewustzijn. Je wil overleven!

 

Het ‘ontwaken’ kan een geleidelijk proces zijn OF een plotse ontwaking zijn.
Dat kan gepaard gaan met fysieke gebeurtenissen, overlijden van een dierbaar iemand of door psychische problemen. Het kan een grote invloed hebben op je functioneren als het een heftig ontwaken is. Daarnaast zijn er verschillen in de mate waarin je spiritueel kunt ontwaken …


Je kan bijvoorbeeld voor het eerst ‘energie voelen’ of ‘iets zien' of 'horen’ van de ritmes en de stroom van het Universum. 
Het kan zijn dat je in een soort van paniek of intens psychologisch onbehagen terecht komt en vele levensvragen krijgt. Je kunt je eenzaam gaan voelen, want de rest van de familie, gezin of vrienden begrijpen maar niet waar je mee bezig bent! Of begrijpen niet wat er met je aan de hand is of waarom je zo doet. Dat alles kan …. 

Dan kom je zogezegd in 'de donkere nacht van de ziel' terecht (is een metafoor die de spirituele ervaring beschrijft van iemand die een fase in zijn of haar leven doormaakt, waarin hij/zij zich door iedereen verlaten voelt, zonder hoop op een betere toekomst).

 

De Zwitserse psycholoog en psychiater Carl Gustav Jung (1875-1961) maakte duidelijk dat je spirituele groei onvermijdelijk gepaard gaat met lijden:

‘no pain, no gain’ en je komt na dit proces ondergaan te hebben ‘gezuiverd er uit' .... als een ander mens!

Het gaat om jouw leven, jouw uniekheid, jouw kracht en jouw waarheid!

 

Dus lieve mensen ervaar dit proces van 'Ontwaken' s t a p j e  voor  s t a p j e  EN met aandacht ??
Zorg hierin goed voor jezelf en blijf bij jezelf als je in dit proces bent!
Durf om hulp te vragen daar waar het ‘n o d i g’ is om verder op jouw pad te komen!


Heb je vragen of opmerkingen hierover, laat het me gerust weten. Lieve groet


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.             06-10059297   

 

 

B. Jordens
"People will forget what you said. People will forget what you did. But people will never forget how you made them feel!" Dit is wat Henr...
dinsdag 11 juli 2023

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

linkedin-logo