Coaching De Levensbron

voor persoonlijke groei en vitaliteit

Je levensvuur aanwakkeren

HOE wakker je je eigen levensvuur aan? 

 

Ben je opgegroeid in een omgeving met ouders, leerkrachten en andere mensen om je heen, die jou volop de ruimte gaven om jouw levensvuur te ontwikkelen? Om jouw passie te beleven en te ontwikkelen?

Jouw levensvuur, waarvan jij in je hart voelde, dat het bij jou hoorde? Kreeg je alle aanmoediging, hulp en middelen aangereikt om jouw talenten te ontwikkelen?

Of werd je van jongs af aan, door je ouders en later door de school een bepaalde richting in geduwd? Een richting waarbij jouw echte kwaliteiten in de verdrukking kwamen of erger nog: er werd helemaal niet naar je geluisterd. Je had maar te volgen wat er gezegd werd. De toetsen wijzen uit dat je geschikt bent voor .... En daar ging je. Naar die school die er voor je was uitgekozen.

 

Veel kinderen zullen dit min of meer meegemaakt hebben en of ze nu in opstand kwamen of zich conformeerden aan hoe het "hoorde", die innerlijke vonk kreeg het hoe dan ook moeilijk om er een vuurtje van te kunnen maken. OF het vuurtje werd soms helemaal gedempt.

 

Als dit bij jou het geval is, dat je die vonk in jezelf niet meer goed aangewakkerd krijgt of hem misschien niet eens meer voelt, wat doe je dan? Wat gebeurd er dan met je? Ga je dan heel diep en stil in jezelf luisteren en voelen waar die vonk zit en wat dit jou wil vertellen?

Of let je een tijdje goed op, waar je het meeste plezier aan beleeft om te doen, waar je blij van wordt, waar je jouw energie bij voelt stromen?

Ga je misschien terug in je herinnering, zo ver als je kunt, naar wat je vroeger, als kind zo fijn vond om te doen en naar wat je zo boos en verdrietig maakte, toen het je onmogelijk werd gemaakt?

 

Het zijn zo van die vragen waar je bij stil kan staan om te ontdekken wat jouw vuur zal doen aanwakkeren.

Wanneer je het hebt gevonden of misschien wist je het eigenlijk al en deed je al je best je hart en interesses te volgen. Als je dat al doet en kunt, dan heb je al veel gewonnen.

Proficiat, het geeft je een stukje zelfvertrouwen, waardoor die vonk op zal laaien en je weer wat verder kan komen. Natuurlijk zullen veel mensen nog een heel proces te gaan hebben, waarin er verdriet en boosheid omhoog kan komen voor zoveel gemiste kansen. Een proces waarin je tegenwerking kan krijgen en je het gemis
kan gaan voelen van dat je nooit meer zoals een kind de aanmoediging en begeleiding zal kunnen ontvangen die je nodig denkt te hebben.

Sommige kansen zullen ook werkelijk voorbij zijn, je wordt misschien nooit meer die beroemde musicus die je wel geworden was, als je als kind alle kansen had gehad.

 

Hoe moeilijk ook, weet dat dit verleden tijd is.
Weet dat je hiermee aan de slag kunt gaan en NU alsnog kunt aanpakken. Dit vooral omdat jij zo je levensvuur weer aanwakkert in jezelf. Het brengt je misschien niet meer het grote succes in een wereld waarin iedereen jou bewondert. Wat het je wél zal brengen, is dat jij jezelf opnieuw gaat vinden. OF jezelf voor het éérst echt gaat vinden.

Je gaat de verbinding met je hart weer voelen en ervaren, waardoor je het grootste succes vindt wat je kan bereiken! 'jezelf zijn'.

 

 

 

 
Frank H.
:p Ik wil je bij deze bedanken voor je visie, je hebt mijn ogen geopend. Het helpt me echt verder en ik ben er nu nog zekerder van wat ik moet doen e...
dinsdag 16 augustus 2016

 verder 4

 

 luisterkindlogo

 Journey logo

 

linkedin-logo